Nog even Bali
Door: Martin en/of Thea
Blijf op de hoogte en volg Thea
22 September 2009 | Indonesië, Batavia
Vanuit Padang Bai richting de oostkust naar Culik en dan omhoog richting Yeh Mampeh. Volgens de boeken de hoogste waterval van Bali.
Langs de kust heb je een mooi zicht op de bergen, maar vandaag is de hoogste top niet te zien.
Naar de waterval was 'n aardig stukje lopen, langs een kampung en bergop, dit was heel bijzonder. Ik denk dat de waterval vlak na het regenseizoen heel indrukwekkend zal zijn, nu was hij aardig.
Later hebben we een kamer gezocht in Yeh Sanih. In het hotel waren we samen met een amerikaans stel de enige gasten. Heeeel stil en relaxed, met zwembad voor onze kamer.
De volgende dag een trip naar de vulkaan Batur gemaakt. Een fantastische trip het binnenland in.
Toen we uitzicht kregen op het krater meer konden we onze ogen niet geloven, wat een plaatje. Je kon ook heel goed zien dat het een krater was. De dorpjes en de weg waren aan de binnenkant gebouwd, het meer was de bodem. Er komen daar veel toeristen met bussen dus de verkopers waren behoorlijk agressief.
Op de terugweg naar Yeh Sanih reden we door berg en dal langs madarijn bomen, kapok bomen, koffie plantages en de kruidnagels lagen te drogen aan de kant van de weg. Onderweg hebben we een puntzak eten gekocht (typisch indonesisch) voor op onze kamer. Bij aankomst in het hotel bleken we de enige gasten te zijn !!!
Een heel hotel + zwembad voor ons alleen.
De volgende dag op weg naar het merengebied in de bergen. Tijdens onze koffiestop (in een warung) stond er een grote ketel op het vuur en lagen er sate's in een schaal. Bij nadere inspectie en vragen bleek het hond te zijn, de man vroeg of we wilde lunchen, moesten we maar niet doen !!
Het merengebied was prachtig maar de kamers minder en de temperatuur zakte gelijk met ons humeur. Toch 'n kamer genomen maar de mist kwam opzetten en de fleece ging aan. Dit was niet de bedoeling, terug naar het hotel, geld teruggevraagd (met moeite voor elkaar gekregen) en als een haas vertrokken om weer naar de warmte en de kust te gaan.
De route was van uitzonderlijke schoonheid. De stalletjes onderweg hadden hun handel afgedekt, wij dachten voor de zon maar nee het was tegen de apen, die pikte alles wat los en vast zat, zelfs onder het doek vandaan.
Aankomst in Lovina heerlijk warm, lekker strand, mooie zonsondergang, wat wil je nog meer. Ons humeur schoot weer naar vakantie mode.
Veel hotels en resorts waren hier vol, dus moesten we uitwijken naar een B & B langs de doorgaande weg. Beetje lawaaiig, maar ja. Perfect bestaat niet.
Van hieruit naar een hot spring geweest die in een tropische tuin ligt.Giga grote planten en bomen De warm waterstralen die van +/- 3 mtr hoogte vallen, masseerde je nek, hoofd en schouders, heerlijk !!
Lekker 'n paar uur relaxen in de warm water baden.
Overal waar je op Bali komt zijn mensen bezig met offertjes te brengen, zelfs op het strand steken ze nog dagelijks wierook aan.
Vanuit het noorden aan de westkant binnendoor gestoken naar het zuiden.
Onderweg gestopt bij een dorp waar de hele gemeenschap bezig was met het oogsten van de rijst.
Daarna via Bunot Bolong, dit is een reuze boom die als gedenkplaats over een weg staat, die onder leiding van de nederlanders is aangelegd.
Via Pelukan en Mengwi naar Ubud.
Ubud lijkt een beetje op Valkenburg, het is heel toeristisch er zijn veel hotels, restaurants en souvenier shops. Toen we dit zagen na een lange autodag dachten we hier blijven we niet, maar we vonden een heerlijke overnachtingsplaats en zijn zelfs 3 nachten gebleven. We hebben hier een paar prachtige wandelingen door de rijst paddies gemaakt en 'n paar hele mooie tempels bezocht.
Na Ubud zijn we naar Kuta gegaan, wat 'n heksenketel.
We wilde graag het monument zien van de bomaanslag in 2002. INDRUKWEKKEND !!!! Kippevel moment.
We zijn even op het strand geweest en als een flits weer weg gegaan.
Via Nusa Dua; dit is een groot resort met allemaal dure hotels. Geen winkels of restaurants, het lijkt net Europa. Wat komen we 'n hoop tegenstellingen tegen.
In Benoa overnachten we en gaan de volgende dag dit stukje van het eiland bekijken.
Ulu Watu is de plaats waar alle surfliefhebbers naar toe gaan. 'n Heel apart plekje, alles is tegen de rotsen gebouwd en je moet met een trap afdalen naar de zee. Er liggen misschien wel 50 surfers in zee te wachten op de juiste golf.
Daarna Sanur, hier gaan alle groeps reizen naar toe, zoals Neckermann, De Jong intratours enz. de mensen die hier neerstrijken flaneren graag. Mooi strand.
Via de Pura Besakih, de grootste en heiligste tempel van Bali weer terug naar Padang Bai.
We hadden nog 10 dagen, waarvan we er 5 hier aan het strand hebben doorgebracht en daarna nog 5 dagen Ubud en omgeving.
In Ubud hebben we; een Kecak dance uitvoering meegemaakt, Thea's verjaardag gevierd en nog 'n tochtje op de brommer gemaakt. Thea heeft hier een yogales gevolgd en we hebben hier de laatste dagen heerlijk gegeten. Kortom genoten.
Daarna naar Kuta om het vliegtuig te nemen. We hadden 'n hotel met zwembad en hier alles klaargemaakt voor de reis van Bali - Hong Kong - Sydney.
22 September 2009 - 14:39
Anneke:
Mooie verhalen en prachtige foto's.
Geniet ervan! Groet van Anneke vanuit Zuid-Afrika
www.anne-en-de-wereld.reismee.nl
22 September 2009 - 16:39
Cor En Anneke:
Hallo Thea en Martin. ja jullie maken wel wat mee zo onderweg, het ziet er allemaal heel mooi uit.
afgelopen zaterdag heb ik met sandra nog meegelopen met de dam tot DAM, DAT WAS WEL HEEL ERG LEUK EN GOED WEER, HET WAS VOOR DE 25STE KEER EN WERD NU OOK OP ZATERDAGAVOND GELOPEN , DAAR WAS ERG VEEL BELANGSTELLING VOOR.
NU GAAN WE NOG EEN WEEKEND NAAR LIMBURG,
HEEL VEEL GROETEN VAN COR EN ANNEKE -
23 September 2009 - 07:00
Chris En Guy:
We genieten erg veel van jullie reisverhalen, en wat een prachtige foto's, als we dat zien krijgen we stante pede last van reiskriebels. -
23 September 2009 - 08:28
Bas, Tamara Y Dano:
Schitternd hoor, erg leuk om te lezen en de fotoos te bekijken. Veel plekken waar wij nog niet geweest zijn, volgens mij moeten we nog een x terug!!
23 September 2009 - 10:28
Caro & Frits:
Heel jammer dat we niet meer in jullie verhalen voorkomen. We zijn alweer drie weken thuis en kunnen alleen nog maar terugdenken aan de geweldige tijd die wij in Indonesië hadden, en de fijne momenten die we met jullie doorbrachten. Sumba was overigens heel bijzonder. Vooral het oosten, omgeving Rende. De begrafenis was triest, maar traditioneel en dus enerverend. Hebben in Anakalang nog gezocht naar de steen die jullie hebben helpen versjouwen, maar niet gevonden.
't is trouwens lastig om de juiste maat palen voor Caro's parasols te vinden. -
23 September 2009 - 12:23
Jos:
Lieve Martin en Thea.
Allereerst Thea, nog Gefeliciteerd met je Verjaardag. Deze verjaardag zal je wel langer bijblijven.
Ik krijg een brok in mijn keel nu ik jullie schrijf.
Ik merk tijdens het lezen over Bali. Dat ik mij herinner dat Bali zo'n paradijselijk oord met een oase van rust was voor ons.
Ik besef dat het geweldig was dat wij ook zo een een reis konden maken.
Al de opgedane energie gaat hier op aan dagelijkse zorgen. Ik bedoel dit positief hoor.
De (ver)zorg (ing) van/voor mijn vader went en is nu makkelijker. Willem zit nu al bijna 4 weken in het gips en red zich goed linkshandig. We gaan van een snel en goed herstel uit. Gelukkig kan hij zijn mond nog gebruiken want de ene na de andere caravan staller meld zich hier aan. Nog even en we boeken een paar maanden naar jullie toe! Het helpen ( via pendelen) met de Bach Bloesem Remedie is vaker en intenser. Onze 2 dochters zijn beide ruim 6 maanden zwanger en het gaat prima met ze.
In December wonen we alweer 25 jaar in ons Paradijs dus bouwen we op 14 November een feestje in onze schuur. Ik laat het achterwege om jullie uit te nodigen dit keer, want jullie komen toch niet. hahaha
Nou lieverds, een BIG HUG van mij en groeten en liefs van ons allen.
XXX, Jos