Mount Bromo. - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Thea Wijk - WaarBenJij.nu Mount Bromo. - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Thea Wijk - WaarBenJij.nu

Mount Bromo.

Door: Thea

Blijf op de hoogte en volg Thea

11 Juli 2009 | Indonesië, Batavia

Na ons laatste ontbijtje op het dakterras om 09.00 uur in de bus op weg naar Probolingo en daarna naar Mount Bromo. We werden in een minivan met 7 personen geladen en hop daar vlogen we. Hij reed alsof de duivel hem op zijn hielen zat, rechts inhalen, links inhalen , hoezo verkeersregels, nooit van gehoord.
Na een aantal afkoelingsstops kwamen we om 19.30 uur in Probolingo aan. Hier was het punt waar alle bussen naar Bromo bijelkaar kwamen en de passagiers verdeeld werden over andere bussen naar de verschillende hotels. Vanuit Probolingo was het nog een dik uur rijden de berg op.
Om 21.30 in het stikke donker aankomen en nog niks gegeten. De kamer uitgifte was een gigantische puinhoop, niks was geregeld.Om 22.00 uur nog even wat gegeten en het bed in.
We werden om 03.00 uur gewekt, wat gewekt, we hebben niks geslapen want de gidsen zaten te ouwe nelen naast onze kamer. Ook nu bij het vertrek naar De vulkaan was er weer niets geregeld, iedereen liep als een kip zonder kop door elkaar te roepen. Iedereen weg en wij bleven met nog 3 anderen over. We werden om 04.00 uur in een jeep gepropt en boven bij het laatste hotel gedropt. De gids die ons zou begeleiden wees, de weg volgen ( het was stikke donker) en je ziet vanzelf rook. Wij lopen en na een half uur, werden we ineens vanuit het donker toegesproken dat we niet door moesten lopen maar hier af moesten slaan. Dus na nog 15 minuten lopen zagen we rook. We hadden Bromo bereikt.( zie foto, als het lukt)
Mooie zonsopgang gezien en genoten van het geheel. Best wel speciaal.
2 uur terug gelopen, omdat de afspraak om ons aan het laatste hotel weer op te halen niet werd nagekomen.
Na het ontbijt, werden we weer onder chaotische omstandigheden in busjes gezet en terug gereden naar het verzamelpunt in Probolingo. Daar werd weer alles uitgesplitst naar verschillende bestemmingen. Om 11.45 uur vertrok ONZE bus richting Bali.
Wat we tijdens deze rit van 9 uur hebben meegemaakt is eigenlijk niet te beschrijven.De chauffeur dacht dat hij Schumacher, Buton, Barrichello en Raikonen in een persoon was. Hij reed echt als een mafketel. Ik dacht dat we veel hadden meegemaakt, maar dit sloeg alles. Tassen, flessen water, blikjes e.d. vlogen door de bus. Regelmatig stonden we op de verkeerde weghelft stil tegenover onze tegenligger, die nog net op tijd in de ankers kon gaan. We zijn heel aangekomen In Denpasar (Bali) om 20.45 uur. We hebben in de buurt van het busstation een hotel gezocht.
Volgende dag hebben we onze zware koffer gedropt en op het domestic vliegveld voor een ticket naar Floris geshopt. Vrijdagochtend zijn we gevlogen. NU zijn we in Luanban Bajo een vissersplaatsje op het eindpunt van Floris.
We gaan enkele dagen over dit eiland reizen en hebben dan geen internet mogelijkheden.
Groeten aan iedereen en tot de volgende

• 11 Juli 2009 - 11:01

Caro:

Pfff wat een verhaal zeg... Gelukkig hebben jullie het er levend van af gebracht! De foto´s zijn weer prachtig. Ben erg benieuwd naar Flores, wij willen ook proberen daar nog te komen, het lijkt me erg mooi.
    We horen wel weer van jullie als jullie terug zijn in de iets meer bewoonde wereld terug zijn!

• 11 Juli 2009 - 12:39

Degraafjes:

Wat ben ik blij dat jullie dit er levend van af hebben gebracht en dankbaar dat jullie die foto's voor (ons) hebben gemaakt.
    Ik opteer als wij ooit nog eens lang op reis gaan, Voettocht Santiago de Compastella in Spanje, doen we ook wel een jaartje over.
    Je weet ik heb het er niet zo op als anderen autorijden.
    Maar jullie kunnen dat, geweldig cool!!!

Liefs Gert-Jan en Anita

• 11 Juli 2009 - 17:41

Fred En Marian:

wat een supersonisch verhaal zeg. 1 uur geslapen geloof ik he? wij houden jullie bij vanaf onze boot in friesland nu. hou de spanningerin!internet via mobiele telefoon nu op de boot. liefs marian en fred.

• 11 Juli 2009 - 19:41

Michael:

Ik begon bij de fotoos, die vond ik al fantastisch, maar als ik zie wat je er voor moet hebben meegemaakt denk ik dat ik het ook maar gewoon bij de fotoos hou, haha. Wat een verhalen. Daar zouden ze een keer aan hun mini-quotum moeten gaan werken als ik het zo hoor. Nog wel even de tachograaf van de bestuurder gecontroleerd neem ik aan? Fantastische verhalen jongens, succes!

• 12 Juli 2009 - 08:33

Andre:

mooi verhaal zeg ,ze hebben daar zeker een tik van de molen of berg.
    maar ja wie mooi wil zijn moet pijn lijden blijkbaar.
    Onze grootste tegenvaller van vandaag is dat we de toren van de kerk van Edam niet op mogen zonder gids ,erg hé.

• 12 Juli 2009 - 17:06

COR EN ANNEK:

WAT EEN BELEVENIS ZO EEN REIS JULLIE ZIEN WEL VEEL . ENIS HET ERG HEET? OF GAAT DAT GOED.
    ONZE KLEINZOON GROEIT ALS KOOL EN ZIET ER GOED UIT'MET EDITH OOK ALS GOED.
    VEEL GROETEN VAN COR EN ANNEKE

• 12 Juli 2009 - 18:35

Gosia:

lieve mat en thea,
    wat een pachtige fotos echt die zon en die wulkaan.bedankt dat we dit met jullie mee mogen maken.
    liefs hier druk nog 2nachjes en zusje met klara is er.veel plezier verder

• 14 Juli 2009 - 13:43

Bas, Tamara Y Dano:

Komt me bekend voor,deed me ogen dicht in die minibusje in indonesie en sloeg een kruisje. Ze rijden daar als dwazen, gelukkig hebben jullie het er zonder ongelukken vanaf gebracht! Schitterende fotoos van de bromo, koud he...

• 14 Juli 2009 - 19:53

Jos:

Hey Mart en Thea.
    Kom net bij jullie buurman vandaan (jantje de Poelier)en moest natuurlijk weer ff aan jullie denken. Dus gelijk de laatste 2 reisverslagen gelezen.Wat een (helse) avonturen, wanneer begint jullie vakantie nou? hahahaha Ik geniet van het lezen en moest bij het busje denken aan onze ritten per busje in Egypte.
    Levensgevaarlijk maar wonderwel zonder ongelukken.
    Prachtige foto's
    Tot een volgend (lees)avontuur van jullie OK? xxx, Jos

• 17 Juli 2009 - 15:12

Marthrèse:

Hoi allebei,
    Indrukwekkend, jullie verslag en de prachtige foto's.
    Wat een moed om zo de wereld te verkennen!
    Geweldig, ik zal af en toe kijken wat jullie uitspoken,
    leifs, ook van Jelle, Marthèse.

• 19 Juli 2009 - 11:12

Chris En Guy:

Nu ik jullie verslag lees is het alsof we daar gisteren nog waren ook al is het al 20 jaar geleden. Ben net terug van de Charentes. Kilometers zonnebloemvelden, hier en daar een middeleeuws kerkje en geen mens op straat. Lekker rustig.

• 24 Juli 2009 - 19:06

Pauline En Sjoerd:

Ja, je moet er wat voor over hebben, toch?!!!
    Wij hebben het niet gezien toen zoals Guy en Chris en houden het nu toch ook wel op de foto's! Hebben geboekt
    voor Australie,mischien zien wij elkaar daar.
    Veel liefs en zorg goed voor jezelf

• 24 Juli 2009 - 20:09

Anneke:

Ja lezen over Bali brengt me er gelijk weer terug. Was bijna 3 jaar geleden voor Willi en mij een prachtige ervaring. Willi is overigens afgelopen 22 july ( op zijn verjaardag) na daar weer 2 maanden te zijn geweest teruggekeerd. Heerlijk zo over jullie reis te vernemen. Was trouwens goed idee van je Martin om een sms te sturen. Wel een dikke knuffel voor jou en Thea en een voorspoedig vervolg van jullie reis gewenst Liefs Anneke