Het laatste stuk van Melbourne naar Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Thea Wijk - WaarBenJij.nu Het laatste stuk van Melbourne naar Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Thea Wijk - WaarBenJij.nu

Het laatste stuk van Melbourne naar Sydney

Door: Martin en/of Thea

Blijf op de hoogte en volg Thea

09 Maart 2010 | Australië, Sydney

Na 'n rustig nachtje schommelen met de Spitit of Tasmanie, kwamen we weer aan in Melbourne.
De auto hebben we op een parkeerplaats gezet en met de bus de stad in, om lekker rond te lopen.
De sfeer opsnuiven van deze gezellige stad, met z'n kleine steegjes en restaurantjes, waar straatartiesten optreden. Naar Chinatown gelopen waar de chineese gemeenschap hun Nieuwjaar vierden, dus konden we genieten van hun optredens zoals de Drakendans en Balletuitvoeringen. Ook het alom bekende vuurwerk werd afgestoken. Erg gezellig.
We hebben in Melbourne bij mensen geslapen die we onderweg zijn tegengekomen en die erop stonden dat we naar hen toekwamen. Dus 2 nachten in een gewoon bed. Heerlijk.
De volgende dag in de omgeving van Melbourne rondgereden.
Daarna weer vertrokken, richting Marysville. In deze omgeving zijn er vorig jaar enorme bosbranden geweest, waar ook bewoners en brandweermensen zijn omgekomen. Sommige dorpen was niks meer van over, ze zijn alles weer aan het opbouwen en de natuur herstelt zich ook weer langzamerhand. Maar het is een triest gezicht al die zwart geblakerde bomen. En wat 'n groot gebied was het waar we doorheen reden. Ja, in Aussie doen ze ALLES in het GROOT. Doorgereden naar Bright en Wandiligong. Wat 'n prachtig gebied is dit, met bergen en heel bosrijk. Hier zijn we een aantal dagen neergestreken om tochten in de omgeving te maken. Naar geweldige uitzichtspunten geweest waarbij je 360 gr. in het rond kon kijken op een hoogte van +/-1500 mtr. Hier hebben we ook leuke wandelingen gemaakt en Bright is een heel gezellig plaatsje. We logeerde hier op de camping van Jan en Riet. De broer van Clara.
Het waren leuke dagen die we daar hebben doorgebracht, veel gekletst, lekker gegeten en genoten van het mooie weer.
Na een aantal dagen via de Great Alpine road weer vertrokken op weg naar de kust. Het hoogste punt op deze weg was 1868 mtr. met 'n geweldig uitzicht. Dit is het wintersport gebied van Melbourne.
Daarna zijn we de Princess Highway gaan rijden, die langs de kust loopt van Melbourne naar Sydney, waar allerlei gezellige badplaatsen aan liggen waar je doorheen rijdt.
Na 'n paar dagen kwamen we in Canberra de capital van Australie.
Het was zondag dus we konden met de auto de stad in, het was niet zo druk. De auto onder het Parliament house gezet en je mocht het hele gebouw bekijken inclusief de vergaderzalen. Er stond 'n hele oude Nederlandse klok uit 1732, geschonken door Dhr.Kok toen deze hier op bezoek was. Het plaatje in het uurwerk was typisch Nederlands, met bootjes, klompen en molens. Leuk.(Soms krijg je op de gekste plaatsen heimwee!) Op het dak van het gebouw had je een mooi uitzicht over de stad en zijn omgeving. De binnenkant vertelt de geschiedenis van het blanke Australie. Buiten, voor het oude Parliament house staat een permanent tentenkamp van de Aboriginal bevolking die een ander verhaal willen horen! We zijn bij de rivier geweest waar we het carrillion hebben horen spelen. De sfeer in deze stad is statig.
Het weer was omgeslagen en het was koud en regenachtig. Verwarming aan in de auto. Weer terug in NSW. Naar Fitzroy Falls, hele hoge waterval, prachtig. Daarna doorgereden naar Kangaroo Valley, waar we op een camping hebben gestaan midden in het bos aan 'n rivier. Hier liepen 's avonds de wombats tussen de tenten door. 's Morgens hing de mist tussen de bomen en de bergen, wat een prachtige sfeer geeft.
We gingen van hieruit de Grand Pacific Drive rijden een touristische route langs de kust verder omhoog. Er waren weer mooie vergezichten, blowholes en de Sea Cliff Bridge.
Het ging hard op het einde aan en het weer werd heel erg slecht. Op zaterdagmiddag reden we Sydney binnen. (Stralende zon).

Om +/- 4 uur stonden we voor de deur bij Sjoerd en Jo-an.
Ons rondje was rond!!!!!!

We zijn trots, dat we het zonder brokken hebben gedaan, we zijn weemoedig dat het erop zit, we zijn blij dat we naar huis gaan.
Kortom: alles heeft 2 kanten.

We gaan ons opmaken voor de terugreis, we hebben nog wat dingen af te handelen en te regelen voor we naar huis kunnen, maar ook dat gaat lukken. We laten snel weer wat van ons horen.

Groet van ons.

• 09 Maart 2010 - 07:36

Ylona En Werner Kids:

he hallo mooie fotos weer fijn dat jullie het zo hebben.gelukkig goed aan gekomen mis jullie dikke kus van ons

• 09 Maart 2010 - 08:12

Gosia Jan Lennart:

trots op jullie!!!!!!!
    blij voor jullie!!!!!!
    maar ook blij dat jullie terug zijn!!!!!

liefs van ons en bedankt voor een prachtige fotos en verhalen mat en thea!

en tot gauw......

• 09 Maart 2010 - 09:39

Andre:

het zit er bijna op ,home zweet home ,laten we hopen dat jullie in de lentedagen arriveren in jullie moie huis op een héél mooie plek in Holland.
    totdandan

• 09 Maart 2010 - 09:42

Maria En Ger.:

• 09 Maart 2010 - 09:48

Dien En Rolf:

Weer erg mooie plaatjes van jullie en gelukkig is alles goed gegaan.
    Hoop snel iets van jullie te horen of zien.
    Groetjes Dien en Rolf

• 09 Maart 2010 - 09:56

Maria:

hallo thea en mat.we zijn blij dat jullie het zo fijn hebben gehad.
    compliement voor jullie,want het is toch een lange rit geweest.en we zijn zeer zeker blij dat het allemaal zo goed is gegaan. we kunnen nu aftellen en zeker voor de kids en klein kids van jullie. geniet van jullie vakantie daagjes en een fijne vliegreis.we zijn blij als we jullie zien. gr knuffels xxxxxxjes maria en ger.van uit het zonnige limburg.

• 09 Maart 2010 - 11:45

KATHY EN DICK:

Prachtig wat jullie gedaan hebben!

• 09 Maart 2010 - 14:41

Truus:

Hallo Thea en Martin,
    save trip home en tot gauw!!

• 09 Maart 2010 - 18:26

Cor En Anneke:

Ja thea en Mat, het zit er bijna op, maar jullie hebben wel wat mooi's gezien en blij dat alles goed is gegaan, nu nog de laatste voorbereiding op de terugreis, we hebben genoten van jullie reisverslag , en we zien elkaar weer snel, groeten van cor en anneke

• 09 Maart 2010 - 18:26

Cor En Anneke:

• 09 Maart 2010 - 18:43

Fred En Marian:

Hoi Martin en Thea,

We praten en denken regelmatig aan jullie. Een hele belevenis zo zwervend door de wereld. We kunnen het ook heel goed voorstellen, dat je weer naar je roots terugwil. Natuurlijk ook de kinderen en kleinkinderen. We zijn toch mensen nietwaar? Jullie zullen ongetwijfeld thuis veel te vertellen hebben. Zijn nieuwsgierug. e hopen dat jullie een fijne terugreis genieten en tot weldra.

liefs Marian en Fred.

• 10 Maart 2010 - 14:19

Pauline En Sjoerd:

Bedankt voor jullie sms. Een goed reis naar huis en doe ze de groeten van ons. Tegen de tijd dat wij terug zijn hebben jullie zeker de fotos toch klaar?! veel liefs

• 10 Maart 2010 - 19:03

Gert-jan Anita:

Goede reis en tot in de Beuk!
    Hoop jullie snel te knuffelen.

Fantastisch wat jullie allemaal hebben gedaan!

Liefs uit Zwanenburg

• 10 Maart 2010 - 19:03

Gert-jan Anita:

Goede reis en tot in de Beuk!
    Hoop jullie snel te knuffelen.

Fantastisch wat jullie allemaal hebben gedaan!

Liefs uit Zwanenburg

• 14 Maart 2010 - 16:57

Guy En Chris:

proficiat dat jullie die prachtige reis tot een goed einde hebben gebracht. We zijn net terug van een skiverlof in Zwitserland. De beste sneeuw ooit! Dat heeft zeker met die strenge winter te maken.
    Bedankt voor de reisverhalen en de mooie foto's. We hebben er erg van genoten. Hopelijk tot gauw in België of in Nederland.