Van Darwin naar Broome
Door: Martin en/of Thea
Blijf op de hoogte en volg Thea
18 November 2009 | Australië, Sydney
Darwin: Bijzondere plaats, stijlvol,komt omdat alles opnieuw is opgebouwd na de cycloon van 1974. Alles is vrij nieuw en modern, Binnenstad met centrum en de lagoon bij de haven was werkelijk leuk om te zien. Ook de Deck chair bioscoop was apart. Gewoon alles buiten in ligstoelen.
De laatste nacht voor dat we vertrokken, werden we getrakteerd op een 4 dubbele thunderstorm. Alles is hier groot, dus de storm ook. Het was zo heftig dat Thea onderkomen in de kampkeuken heeft gezocht. De ramen van de auto waren aan 1 kant ietsjes open blijven staan.
Gevolg, we hoefden net nog niet te watertrappelen toen we in de auto kwamen. Om 4 uur konden we weer gaan liggen en nog iets proberen te slapen.
"s Morgens alles drogen en opruimen. een half uurtje later dan uitchecktijd vertrokken we uit Darwin richting Katherine.
In Darwin was het niet toegestaan om meer dan 2 liter wijn te kopen. Buiten Darwin wel, maar daar moesten we ons rijbewijs tonen om de wijn te kunnen kopen. Het hele alcohol beleid is hier heeel moeilijk i.v.m. de Aboriginals.
We reden de senic route, de oude stuart highway, smal, bochtig en heuvelachtig, met meer dan mans hoge termieten heuvels ( zie foto)mooi dus!!!!!
De senic route eindigde in Hayes Creek Wayside Inn. daar hebben we gelijk kampement gemaakt en heel snel het zwembad onveilig gemaakt. heerlijk. We hadden de tent opgezet om verder te drogen. De vliegen waren ook hier weer zeer nadrukkelijk aanwezig en de vochtigheid bijzonder hoog.
Door slaap tekort vroeg in het mandje. Om 22.00 uur wakker, het weerlichtte aan alle kanten. Het zag er dreigend uit. Uit voorzorg de auto vliegensvlug slaapklaar gemaakt. De wind werd sterker en het onweer erg dichtbij,als een stel gekken, de tent afgebroken, de binnentent ging nog aan de haal en Thea er achter aan en dat alles in het pik donker. Op het moment dat de hemel de sluizen opende, zaten we hoog en droog in de auto.Dit was weer een kopie van de vorige nacht giga onweer en vele uren regen.
Wat zijn we blij met onze bolide. Multifunctioneel.
Terug in Pinecreek hadden we ons rondje af. We drinken koffie in het zelfde parkje als de heenweg.
In Katherine de Victoria Highway op richting Timber Creek. Ongeveer 135 van Katherine en 150 km van Timber Creek begon het lampje van de accu te branden. Kijken of de V Snaar te los stond oooof de Dynamo stuk was en dat alles in de Middle of Nowhere bij een gloeiende hitte, met zware zwarte onweerswolken boven ons hoofd.
Het was niet de V snaar, we moesten heel hard rijden, meer dan 120km/pu in 3 , niet in Drive, zoveel mogelijk toeren, dan bleef het lampje uit, maar dan werd de motor erg heet, dus afwisselen, want we waren nog 65 km van het volgende Roadhouse -- in between-- niks.
We zijn bij het roadhouse en zijn overnachtings mogelijkheid aangekomen. Gelukkig was er een telefoon. Tussen de plaatsen is er geen mobiel netwerk, de mensen hier hebben allemaal korte Golf zenders in de auto.
Van de plaatselijke garagehouder kregen we te horen dat we een Dynamo konden bestellen in Katherine, die dan met de Greyhoundbus afgeleverd werd aan het roadhouse. Dit gedaan, sleutel, sleutel en we konden weer verder.
Op weg naar West Australie.
Aan de grens werd de auto helemaal op z'n kop gezet.Alles werd nagekeken op fruit, groente, aarde en kikkers. We moesten afscheid nemen van onze lente uitjes.
We moesten onze horloges anderhalf uur terug zetten. Dat is best veel. Ineens heb je weer zowat een hele dag voor je. Rond de middag waren we in Kununurra.
Een mooi stadje. De camping Hidden Valley lag aan de voet van het Mirima N.P ( zie foto) Veel travellers op de camping.
We waren de volgende morgen veel te vroeg wakker. ( tijdverschil)Om 06.15 uur, waren we al aan de wandel in het N.P.
Erg mooi en al heel warm.
Van hieruit door de bergen via de Great Northern Highway Broome. Rond 11.00 uur, werden we aan de kant gezet door de politie, ALCOHOL Controle. Ik moest lang wachten om te blazen, want het apparaat moest resetten, de vorige blazer had volle bak gescoord.
In Halls Creek overnacht en de China Wall bezocht.
De gaspomp was stuk, dus gokken, op het beetje gas en benzine verder of wachten tot de pomp de volgende dag gerepareerd zou worden. Gegokt en gaan rijden. Makkelijk Fitzroys Crossing gehaald, onze auto is echt zuinig. Het is hier in deze streek heet, overdag boven 40 graden, ook in de auto, en 's- nachts 30 graden.
Het landschap hier is niet bijzonder, kaal en de weg is als een streep zo recht en je kunt kilometers kijken, waarbij je regelmatig zo'n stof wervelwind ziet.
Het drinken is bijna niet aan te slepen, onze 40 liter slinkt al aardig, maar we zijn bijna aan de kust in Broome, hopelijk wat koeler.
In Broome een mooie camping aan het strand gevonden. Broome is oooook heeeeet en vochtig. Dus nog even doorbijten, zitten, lezen en vooral niet bewegen.
groet en tot mails vanuit een zinderende outback
18 November 2009 - 13:32
Riet En Piet Voogel:
Hallo Jongelui ,
Toevallig ben ik net nog wezen kijken of jullie huis er nog staat , we hebben n.l. vandaag windkracht 9 Dus hier is het ook niet alles . Gaan jullie via Perth of nu meteen naar ULuru , in het laatste geval kom je nog een heel stuk 3e rangs weg tegen . Ik ben benieuwd Ik heb weer genoten van jullie reisverslag , O ja , hebben jullie geen airco in jullie bolide ?????
Geniet maar verder we horen het wel .
Groetjes Riet en Piet -
19 November 2009 - 10:03
Piet En Riet Voogel:
Nog even ,
Ik was vergeten jullie te zeggen ,dat je in South Australia gratis in iedere bibliotheek kan internetten .
Tot ziens .
Piet -
19 November 2009 - 12:04
André:
hoi, lekker warm en goedkope sauna hebben jullie daar zeg.
die vrachtwagen wil ik wel eens door monnickendam zien rijden.
genieten jullie maar luitjes. -
22 November 2009 - 12:01
Cor En Anneke:
wat een mooie verslag weer en bij jullie lekker warm, hier zware buien en storm. en natuurlijk sinterklaas tijd en die is weer in de haven van monnickendam aan gekomen. de vrachtwagen was zeer in de smaak bij cor en hebben deze ook uitgeprint.
vanmiddag gaan we nog even naar betty. groeten en nog veel reisplezier. cor en anneke -
22 November 2009 - 18:38
Gosia Jan Lennart:
prachtig mat en thea en leuk om jullie weer te zien.die termiten hol is onvorstelbaar echt.maar die auto van meer dan 50 meter maakt een indruk.en dit wat we alleen in de films kunnen zien zien jullie nu echt.geniet ervaan.we tellen al mandjes af....dinsdag wordt lennart geopereerd.
liefs van ons -
23 November 2009 - 05:11
Pauline En Sjoerd:
Wij zijn even op bezoek in Albury en werden gewarschuwd voor boven de 40 graden. Bij dag van aankomst storm regen en GELUKKIG is de temperature nu 22!!!! Hoop dat het voor jullie nu ook meevalt. Wat zen de termieten er raar uit in Australie - groot en dragen ook sunnies!Groetjes -
23 November 2009 - 10:05
Sjoerd Sr. & Jo-Ann:
Hoi Martin & Thea ,
Weer genoten van het verslag en de foto's. Had je voldoende gereedschap bij je voor de reparatie ? In ieder geval kon je de dynamo wel bemachtigen . Nu alles O.K. ? Ja , dit hoort er allemaal bij ! Succes verder en hoop dat jullie geen panne meer krijgen.
Groetjes , Sj. & J -
30 November 2009 - 20:26
Willem En Jos:
Hey Martin en Thea.
Ik heb Willem net bovenstaand verslag voor gelezen. Hij zegt dat als je om nog meer onderdelen verlegen zit hij wel ff bij Soering op het Edammer dijkje gaat kijken voor je, hahaha. Wij/ons gezin maken ons op voor Sinterklaas, 2 bevallingen, Kerst en Oud en nieuw. Daarnaast begint mijn en Willems bloed al weer te kriebelen voor een (korte) reis in (Febr/Maart)2010.
Nog geen vaste vorm waarheen, komt tijd komt inzicht. Liefs vanuit ons Paradijs, Willem en Jos